Сатянанда йога традиция

Сатянанда Йога е система, разработена от Свами Сатянанда Сарасвати и неговите последователи, която включва древни традиционни практики, адаптирани за съвременния начин на живот: асани (физически пози), които балансират тялото и ума; и пранаяма (дихателни практики), които въздействат на енергийното тяло, и медитация за успокояване и разбиране на ума.

Сатянанда Йога използва практиките на Джнана Йога (пътят на познанието), Бхакти Йога (пътят на сърцето и чувствата), Карма Йога (пътят на служенето) и други видове йога, които помагат на практикуващия да осъзнае различни аспекти от живота си по начин, благоприятен за духовното му развитие.

Тя има широк поглед към света и насърчава всички хора, независимо от идентичност и религия, да развиват балансиран йогийски начин на живот .

Сатянанда Йога обхваща не само тялото, но и всички аспекти на личността - физически, умствен, емоционален и психически. Осъзнаването е в основата на тази система и практикуващите се насърчават да обърнат внимание на всички аспекти от личността си чрез йога. Промяната е процес, който се случва естествено вследствие на редовна практика с пълно осъзнаване, а не чрез насилване на ума и тялото отвъд допустимите граници.

Повече информация може да намерите на официалния сайт на Bihar School of Yoga, Индия - www.yogavision.net